OVER MIJ

Maurits Draijer

studeerde Docent Muziek en hoofdvak klassiek zang met minor jazz aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Tijdens en in de jaren na zijn studie was hij solist in opera, oratoria en muziektheater.

 

Al tijdens zijn studie solozang werd door artsen een asymmetrische stemsluiting geconstateerd. Helaas bleek er via de reguliere wegen geen oplossing voor dit stemprobleem. 

Als gevolg hiervan stopte Maurits in 2011, drie jaar na het succesvol afronden van zijn zangstudie, alsnog noodgedwongen zijn carrière als klassiek zanger. 

Hij legde zich toe op het onderzoeken van functionaliteit van de natuurlijke, gezonde zangstem middels de technieken voor klassiek, jazz, pop en musical. Vier jaar later bleek Maurits de aanwezige asymmetrie, tegen de verwachtingen van de specialisten in, op eigen wijze te hebben opgelost. Dit bleef niet onopgemerkt: sindsdien werkt Maurits samen met kno en lopogedie en geeft hij pre- en postoperatieve training voor het herstel van de zang- en spreekstem. 

 

Maurits ontwikkelde dankzij het proces een grote kennis van lichaamsreflexen,  spiergedrag en stemfuncties. Hij creëerde een uniek visueel lesmodel op basis van zijn bevindingen en ontwikkelde deze door tot de methode voice construction®. 

In zijn praktijk Zangstudio Voorburg traint Maurits liefhebbers en professionals volgens de  universele principes van voice construction® in alle stijlen.

Tijdens zijn zoektocht ontwikkelde Maurits zich tot een all-round zanger in pop-, jazz-, musical- en klassieke techniek.

 

In 2016 was Maurits als vocal coach verbonden aan project Void Space van Nationale Opera en Ballet in Amsterdam. Ook en is hij er met regelmaat te vinden als workshopleider. Daarnaast geeft hij regelmatig workshops voice construction® bij koren. Maurits is al 18 jaar actief al koordirigent bij koren in klassiek, pop- en musical-repertoire. 

 

Sinds september 2017 is Maurits als docent zangtechniek verbonden aan de HBO Music Theatre aan het Lucia Marthas Institute for Performing Arts in Amsterdam.

  • Facebook - grijze cirkel
  • Google+ - grijze cirkel